أصل تسمية وصناعة الكرواسون Croissant
اسمع القصة اللطيفة دي هتعجبك..
الإمبراطورية العثمانية كانت اطماعها السياسية التوسعية كتير وكانت بتدوس عالاخضر واليابس في طريقها، واثناء طريقها للتوسع في النمسا، جه وقت احتلال ڤينا في 1683.
مئات الآلاف من الجنود الاتراك فضلوا محاصرين مدينة ڤينا لشهور على أمل الجوع والعطش يجبر الملك على فتح أبواب المدينة والاستسلام، لكن الكلام دا محصلش وفضلوا قافلين على نفسهم وساعتها اليأس ضرب الاتراك وقرروا يحفروا انفاق تحت الجدران ويدخلوا منها للمدينة.
بدأ الجنود يستغلوا الليل ونوم أهل ڤينا، وبدأوا في الحفر ولكن تشاء الأقدار إنه الخبازين كانوا بيتجمعوا سوا في الليل عشان يخبزوا عجين العيش والمخبوزات بتاع تاني يوم الصبح، وهنا سمعوا صوت حفر الإنفاق تحت الجدران وعالفور بلغوا الحرس وإللي جه طربق عليهم الانفاق قبل ما تخلص ورجع الاتراك تاني خارج جدران المدينة لغاية ما جه الملك چون من بولندا واداهم على دماغهم ورجعهم تاني بعيد عن النمسا.
المدينة بدأت تحتفل بانتهاء الحصار وهزيمة العثمانيين، فقرر الخبازين يعملوا نوع جديد من المخبوزات على شكل الهلال الموجود على أعلام الاتراك وياكلوه كنوع من النكاية في الاتراك وفرحة بالانتصار وبالفعل تم عمل الkipfel (كلمة ألمانية معناها هلال) وكل سنة في عيد انتصارهم عالاتراك، كانت محلات المخبوزات كلها والافران بتعمل الkipfel دا.
تعدي السنين والشهور وتيجي 1770 وتتجوز الملكة ماري انتونيت النمساوية بنت ال15 سنة، الملك الفرنسي لويس وفي يوم الاحتفال قرر الخبازين الفرنسيين يعملولها هدية شيء مميز من بلدها واختاروا الkipfel ولكن الكلمة كانت صعبة عليهم، فلما عرفوا إنه معناها هلال إللي هو crescent بالانجليزي، بدأوا يقولوا عليه croissant إللي هو الكرواسون إللي العالم بياكله كله دلوقت وفاكره فرنسي وهو في الأصل نمساوي احتفالا بهزيمة الاتراك العثمانيين.
زي ما عصير اللمون أصله مصري وبيتقال اوروبي، والاسباغيتي اصلها صيني وبيقولوا ايطالي.. فالكرواسون نمساوي وبيقولوا فرنسي.
..لوجود اي استفسار او ترغب في المساعده اترك لنا تعليق / تابعنا علي فيس بوك حتي نتمكن من مساعدتك ..
الإمبراطورية العثمانية كانت اطماعها السياسية التوسعية كتير وكانت بتدوس عالاخضر واليابس في طريقها، واثناء طريقها للتوسع في النمسا، جه وقت احتلال ڤينا في 1683.
مئات الآلاف من الجنود الاتراك فضلوا محاصرين مدينة ڤينا لشهور على أمل الجوع والعطش يجبر الملك على فتح أبواب المدينة والاستسلام، لكن الكلام دا محصلش وفضلوا قافلين على نفسهم وساعتها اليأس ضرب الاتراك وقرروا يحفروا انفاق تحت الجدران ويدخلوا منها للمدينة.
بدأ الجنود يستغلوا الليل ونوم أهل ڤينا، وبدأوا في الحفر ولكن تشاء الأقدار إنه الخبازين كانوا بيتجمعوا سوا في الليل عشان يخبزوا عجين العيش والمخبوزات بتاع تاني يوم الصبح، وهنا سمعوا صوت حفر الإنفاق تحت الجدران وعالفور بلغوا الحرس وإللي جه طربق عليهم الانفاق قبل ما تخلص ورجع الاتراك تاني خارج جدران المدينة لغاية ما جه الملك چون من بولندا واداهم على دماغهم ورجعهم تاني بعيد عن النمسا.
المدينة بدأت تحتفل بانتهاء الحصار وهزيمة العثمانيين، فقرر الخبازين يعملوا نوع جديد من المخبوزات على شكل الهلال الموجود على أعلام الاتراك وياكلوه كنوع من النكاية في الاتراك وفرحة بالانتصار وبالفعل تم عمل الkipfel (كلمة ألمانية معناها هلال) وكل سنة في عيد انتصارهم عالاتراك، كانت محلات المخبوزات كلها والافران بتعمل الkipfel دا.
تعدي السنين والشهور وتيجي 1770 وتتجوز الملكة ماري انتونيت النمساوية بنت ال15 سنة، الملك الفرنسي لويس وفي يوم الاحتفال قرر الخبازين الفرنسيين يعملولها هدية شيء مميز من بلدها واختاروا الkipfel ولكن الكلمة كانت صعبة عليهم، فلما عرفوا إنه معناها هلال إللي هو crescent بالانجليزي، بدأوا يقولوا عليه croissant إللي هو الكرواسون إللي العالم بياكله كله دلوقت وفاكره فرنسي وهو في الأصل نمساوي احتفالا بهزيمة الاتراك العثمانيين.
زي ما عصير اللمون أصله مصري وبيتقال اوروبي، والاسباغيتي اصلها صيني وبيقولوا ايطالي.. فالكرواسون نمساوي وبيقولوا فرنسي.
..لوجود اي استفسار او ترغب في المساعده اترك لنا تعليق / تابعنا علي فيس بوك حتي نتمكن من مساعدتك ..
تعليقات: 0
إرسال تعليق